خط تولید میوه خشک

امروزه میوه خشک جز یکی از تنقلات سالم و پرطرفداار است که با طعم و مزه واقعی و دلنشین خود میتواند یک میان وعده ی مقوی برای همه ی افراد در تمامی سنین باشد همچنین امروزه با توجه به تقاضای زیاد راه اندازی خط تولید میوه خشک می‌تواند پرسود و رو به رشد باشد. زیرا یک محصول  طبیعی و سالم همیشه میتواند در سد غذایی خانواده ها جایگاه خود را حفظ نماید. در این راهنما، به طور کامل مراحل راه اندازی خط تولید میوه خشک ، مزایا و … را بررسی میکنیم .

خط تولید میوه خشک

مرحله اول راه اندازی خط تولید میوه خشک (تحقیق و برنامه ‌ریزی و بررسی بازار)

مرحله اول راه اندازی خط تولید میوه خشک  تحقیق و برنامه ‌ریزی و بررسی بازار است زیرا  با شناسایی رقبا و محصولات آن‌ها

و تحلیل سهم بازار و روندهای مصرف میتوانید گروه هدف و نیازهای آن ‌ها را تعیین کنید و با تحلیل هزینه‌ ها و درآمد ها استراتژی‌های بازاریابی و فروش مشخص میشوند و شما با دید باز تری میتوانید فعالیت داشته باشید .

مرحله دوم راه اندازی خط تولید میوه خشک (انتخاب دستگاه های مناسب )

انتخاب دستگاه های مناسب و کاربردی یکی از مراحل مهم است زیرا با خرید دستگاه قیمت مناسب و با کیفیت که کاربرد مشخص شده ای داشته باشد و نیاز شما عزیزان را به طور کامل برطرف کند میتواند تضمینی برای ادامه ی فعالیت تولید شما بدون دردسر باشد برای مثال دستگاه های خیلی بزرگ و پیشرفته مناسب تولیدی های با ظرفیت تولید متوسط نیستند و در ابتدای کار هزینه ای بالا برای شما خواهند داشت و همچنین مصرف انرژی بالاتری دارند شما باید دستگاه های ظرفیت متوسط را انتخاب کنید و اما مطمئن شوید که دستگاه امکان اضافه شدن تجهیزات برای افزایش تولید را نیز داشته باشد.

دستگاه خشک‌ کن:

انواع مختلف دستگاه خشک‌ کن (توری، کابینتی، تونلی ) با ظرفیت تولید مختلف و کیفیت و قیمت های متنوع در بازار طراحی و ساخته میشوند که تجهیزات برای تکمیل خط تولید از جمله دستگاه شستشو و ضدعفونی میوه های تازه ، دستگاه اسلایسر و برش و خرد کردن میوه ها برای خشک شدن یکنواخت ، دستگاه هسته گیر برای انواع میوه های دارای هسته و دستگاه بسته‌ بندی که میتواند دستگاه بالابر برای انتقال میوه خشک شده به دستگاه و نوار جلوی بسته بندی دستگاه برای خروج بسته ها از دستگاه بسته بندی و سیستم تاریخ زن و … از جمله دستگاه های مهم و کاربردی هستند.

دستگاه های کنترل کیفیت شامل دستگاه‌های اندازه‌گیری رطوبت و تشخیص فلز نیز میتواند در خط تولید از جمله دستگاه های مناسب باشند.

مرحله سوم راه اندازی خط تولید میوه خشک (انتخاب مکان مناسب )

خرید یا اجاره یک فضای کافی برای قرارگیری دستگاه‌ ها و انبار براری نگهداری مواد اولیه و محصولات نهایی که استانداردهای بهداشتی در آن رعایت شده باشند و دسترسی به آب و برق برای تامین آب کافی برای شستشو و تولید داشته باشد .

مجوزهای لازم: اخذ مجوزهای بهداشتی از سازمان غذا و دارو ، مجوزهای صنفی و محیط زیستی

مرحله چهارم راه اندازی خط تولید میوه خشک ( تامین مواد اولیه )

کیفیت میوه‌ها بسیار مهم است انتخاب میوه‌های تازه و با کیفیت که استانداردهای کشاورزی در آن رعایت شده باشد بسیار مهم است و تنوع محصولات  و تولید انواع میوه خشک (سیب، گلابی، موز، توت فرنگی و …) میتواند تولیدی شما را کامل کند و همه ی نیاز ها و سلایق را برطرف نماید

مرحله پنجم خط تولید میوه خشک ( فرآیند تولید )

  1. شستشو و ضدعفونی کردن میوه ها و حذف آلودگی‌ ها و میکروب‌ ها با دستگاه شست و شو سه مرحله ای میوه
  2. برش و خرد کردن ، هسته گیری و آماده‌سازی میوه‌ها برای خشک شدن
  3. خشک کردن میوه ها در دستگاه خشک کن با تنظیم دما و رطوبت دستگاه خشک‌ کن که دما برای هر میوه با توجه به نرمی و آب موجود در آن میتواند متغیر باشد و زمان خشک شدن باید کنترل شود
  4. بسته‌بندی‌های بهداشتی و جذاب با دستگاه های بسته بندی متناسب با نوع بسته بندی که تولید کننده در نظر دارد با درج اطلاعات محصول روی بسته‌بندی

مرحله ششم ( بازاریابی و فروش )

بازاریابی و فروش و انجام تبلیغات در شبکه های اجتماعی ، طراحی سایت معرفی محصول و مزایای آن و شناسایی و بازاریابی حضوری از فروشگاه‌های مواد غذایی ، فروشگاه‌های آنلاین ، بازارچه‌های محلی و شرکت در نمایشگاه‌ ها

نکات مهم

رعایت استانداردهای بهداشتی:

نظافت محیط کار و تجهیزات

آموزش پرسنل

کنترل کیفیت با انجام آزمایشات دوره ‌ای و بررسی شکایات مشتریان

 

نوآوری در محصولات:

تولید محصولات جدید و متنوع و استفاده از طعم‌دهنده‌های طبیعی و شکر های مخصوص و نمک های مخصوص که امروزه برای طم بهتر و لذیز تر روی میوه های خشک شده از آن استفاده میکنند .

هزینه ‌های راه اندازی خط تولید میوه خشک

هزینه‌ های راه اندازی خط تولید میوه خشک به عوامل مختلفی مانند ظرفیت تولید، نوع تجهیزات، مکان و … بستگی دارد.

نتیجه‌گیری

راه اندازی خط تولید میوه خشک می‌تواند پرسود و پایدار باشد و با برنامه‌ ریزی دقیق، انتخاب تجهیزات مناسب و رعایت استانداردهای بهداشتی، می‌توانید محصولاتی با کیفیت و مورد پسند مشتریان تولید کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *